„Būk saugus, mokiny!“


417398288_1976739192721794_44255167201692783_nBalandžio 12 d. Ig ir IIg klasių mokiniai lankėsi Šalčininkų priešgaisrinėje tarnyboje, dalyvavo saugios gyvensenos prevencijos akcijoje „Būk saugus, mokiny!“. Akcija skirta supažindinti mokinius su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje, populiarinti pilietiškumo pavyzdžius, motyvuoti mokinius pilietiškai ir savanoriškai veiklai gaisrinės saugos srityje.
Prevencinį užsiėmimą vedė vyr. specialistai Denius Uljanovičius ir Vitalijus Šimkonis. Specialistai papasakojo mokiniams, kodėl svarbu laikytis priešgaisrinės saugos reikalavimų, kas gali nutikti netinkamai elgiantis su ugnimi, elektros prietaisais, įvairiomis degiomis medžiagomis, supažindino mokinius su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje, paaiškino, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus. Vaikams buvo parodyta, kaip veikia dūmų detektorius, jie išgirdo daug konkrečių situacijų. Specialistai atkreipė dėmesį į skubiosios pagalbos tarnybų telefono numerio 112 paskirtį, paaiškino, kokią informaciją būtina nurodyti kviečiant pagalbą ir kaip fiksuojami šie pranešimai.
Lydintys gelbėjimo komandos pareigūnai pademonstravo turimą bene naujausią ugniagesių gelbėtojų įrangą ir technikos priemones, stipriausi vaikai galėjo pabandyti savo rankose palaikyti gan sunkią gelbėjimo įrangą, pasimatuoti specialius šilumą atspindinčius kostiumus.
Ugniagesiai pasakojo apie šiame darbe tykančius nuotykius ir pavojus. Supažindino su ugniagesio gelbėtojo profesija.
Ugniagesiai gelbėtojai gesina gaisrus, gelbėja žmones, turtą ir gyvūnus, atlieka gelbėjimo darbus transporto avarijose, dirba cheminių, biologinių ir radiacinių avarijų vietose, teikia pirmąją medicininę pagalbą nukentėjusiems. Dirba pavojų, stichijų metu, atlieka sudėtingus darbus. Ugniagesiai gelbėtojai pasiryžę gelbėti ir padėti į nelaimę patekusiems žmonėms.
Jau daug metų ugniagesiai gelbėtojai visuomenės apklausose yra tie, kuriais žmonės pasitiki labiausiai.
Danuta Sobol, karjeros specialistė