Atvirų durų diena užkardoje


436069000_898646765276572_7719613473804398274_nBalandžio 16 d.  mūsų gimnazijos 5-7, I g ir II g klasių mokiniai aplankė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardą.  Dieveniškių užkardos pasieniečiai pakvietė mokinius į Atvirų durų dienos renginį. Mokiniai susipažino su pasieniečių kasdienybe, jų funkcijomis ir profesija. Apžiūrėjo pasieniečių atnaujintą pastatą.

Pasieniečių pareiga yra nuolat stebėti ir saugoti šalies sieną nuo galimų pavojų ir pažeidimų. Pasieniečiai dirba ne tik fiziškai patruliuodami sieną, bet ir naudodami technologines priemones, kad užtikrintų maksimalų  ne tik šalies bet ir Europos Sąjungos išorinės sienos saugumą. Sienos gynyba yra esminė strateginės gynybos dalis, todėl pasieniečiai turi būti gerai parengti ir pasiruošę veikti bet kuriuo metu. Pasieniečiai yra pirmoji gynybos linija, todėl jų darbas yra ypatingai svarbus šalies saugumui.

Atvirų durų renginys buvo naudingas, nes mokiniai ne tik susipažino su pasieniečio profesija, bet įgijo žinių apie krašto gynybą, padidino sąmoningumą suvokiant valstybės sienos apsaugos tarnybos svarbumą.

Svarbu, kad mokiniai išsiugdytų šalies gynybą stiprinančias vertybines nuostatas, kurios skatintų tapatinimąsi su valstybe ir pasitikėjimą ja, pilietiškumą ir patriotizmą.

Danuta Sobol, karjeros specialistė