
Projekto organizatoriai – dr. N. Zinkevičienė ir R. Rimkus supažindino su pagrindinėmis renginio temomis.

Agro tiksliųjų technologijų skyriaus vadovas A. Radzevičius pristatė temą „BE I NEBUS DI“, kurioje buvo nagrinėjama vietos svarba maisto pramonėje.

Viena iš pagrindinių dienos pranešėjų, K. Šermukšnytė-Alešiūninė, dalinosi įžvalgomis apie „Ateities maistą mūsų lentynuose“. Ji atskleidė, kaip sparčiai keičiasi maisto gamyba ir vartojimas, bei kokį vaidmenį tai atliks mūsų kasdienybėje ateityje.


Taip pat išgirdome pranešimą „Cukraus spąstai kasdieniuose ir mėgstamuose produktuose“, kurį skaitė S.Čapkauskienė. Ši tema atkreipė dėmesį į cukraus kiekį, slypintį dažnai vartojamuose maisto produktuose, ir iškėlė svarbius klausimus apie sveikos mitybos pasirinkimus.

Be naudingų žinių ir diskusijų, renginys buvo praturtintas ir muzikiniais intarpais, kuriuos atliko Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijos fakulteto studentai.

Ši išvyka ne tik suteikė mums vertingų žinių apie šiuolaikines maisto tendencijas, bet ir paskatino susimąstyti apie savo mitybos pasirinkimus bei jų poveikį ateičiai.