KOŠĖS DIENA
Spalio 10 – tąją gimnazijoje vyko košės diena. Šios dienos tikslas yra mokinių skatinimas sveikai maitintis, supažindinti su įvairiomis košėmis, jų nauda žmogaus organizmui.
Šios dienos ikimokyklinės grupės ir pradinių klasių mokiniai nekantriai laukė. Prieš košės ragavimą vyko minčių lietus skaniausiai košei išrinkti. Paaiškėjo, kad ikimokyklinės grupės ir pradinių klasių mokiniams skaniausios yra manų kruopų ir avižinių dribsnių košės. Kartu su klasės vadovais ir sveikatos priežiūros specialiste buvo paruošta aviečių skonio košė, užpilta verdančiu vandeniu ir paduota kiekvienam mokiniui. Taip pat mokiniai sužinojo, kokių maistingųjų medžiagų yra košėje, kodėl sveika ją valgyti. Atsižvelgiant į tarptautinę košės dieną gimnazijos valgyklos meniu įvairavo daugybė skirtingų košių. Taip pat nuošalyje neliko gimnazijos administracijos darbuotojos, kurios prieš sunkią darbo dieną pasistiprino rytine koše. Po skaniai suvalgytos košės mokiniai pasidalino savo įspūdžiais su kitais, o šalia esančios mokytojos išdalino vaikams košės dienos knygutes.
Sočiai pradėję rytą mokiniai sugrįžo į mokyklinius suolus ir pilni energijos stropiai mokėsi. „Skanu ir sveika“ – taip taria visos klasės vadovės, o prie jų prisijungė ir sveikatos priežiūros specialistė.
Parengė gimnazijos psichologijos asistentė Santana Choliavskaja