LAISVĖS GYNĖJŲ DIENOS MINĖJIMAS


OLYMPUS DIGITAL CAMERASausio 12 ir 13 dienomis mūsų gimnazijoje vyko Laisvės gynėjų dienos minėjimas.

Sausio 12 dieną tylos minute buvo pagerbtos 1991 m sausio 13-osios kruvinųjų įvykių aukos. Buvo išvardinti žuvusiųjų vardai, uždegtos žvakės.

Laisvės gynėjų dienos minėjime dalyvavo Aurimas Taurantas OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras. Labai įdomu buvo klausytis jo pasakojimo apie sausio 13-osios įvykius, kurių dalyvis jis buvo.

Kalbėjome apie laisvę, jos reikšmę žmogaus gyvenime. Aurimas Taurantas atsakė į mokinių klausimus. Buvo nuostabu susitikti su žmogumi, kuris pats buvo šių įvykių centre. Dėkojame ponui Aurimui už įdomų ir nuoširdų pasakojimą ir bendravimą su mūsų gimnazijos jaunimu.

3Sausio 13-osios dieną mes dalyvavome pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“.

Prisimenant sausio 13-osios aukas, gimnazijos languose 10 minučių 4buvo uždegtos žvakės, nes žvakė – tai gyvybės, šviesos, teisingumo, vienybės ir atminties simbolis.

Gimnazijos I G klasės mokiniai kartu su Dieveniškių  ,,Ryto“ gimnazijos mokiniais vyko į Krakūnus uždegti atminimo žvakučių prie paminklo Ginatrui Žaguniui.

                                                                 Viktorija Kreč, IV G  klasės mokinė