Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018


Kovo 19-25 dienomis devintą kartą visuomenės dėmesį į patyčių stabdymą sutelks nacionalinė „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“, kurią organizuoja emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“. Prie šios iniciatyvos įvairiomis veiklomis šiemet prisijungė didžioji dalis Lietuvos taip pat ir mes, Dieveniškių Adomo Mickevičiaus gimnazijos bendruomenė, siekianti toliau keisti nuostatas dėl patyčių ir mokytis tinkamo reagavimo į jas.

Todėl klasių valandėlių metu klasės vadovai, soc. pedagogė bei psichologo asistentė atkreips dėmesį, kaip lavinti gebėjimą užmegzti draugystę ir tinkamai reaguoti į atstūmimą ir vienatvę, kaip atpažinti patyčias, tobulins vaikų sugebėjimą, kaip atpažinti jausmus, mokytis sugalvoti ir pasirinkti sprendimus, galinčius padėti įveikti slegiančius jausmus, pratintis ieškoti ir kreiptis pagalbos.

PIRMADIENIS: 19 d. dominavo raudonoji spalva. Todėl vaikai buvo apsirengę raudonai arba su raudonuoju elementu (širdele), kuris buvo prisegamas mokiniams prieš prasidedant pamokoms. Per pirmąją ilgąją pertrauką 0 – 4 kl. mokiniams, o per antrąją – 5- IVG klasių mokiniams suteikta galimybė nupiešti draugo piešinį ir padaryti asmenukę su draugu gimnazijos fojė prie asmenukėmis papuoštos sienos. ANTRADIENIS: 20 d. dominavo geltona/ oranžinė spalva. Prieš prasidedant pamokoms gimnazijos mokiniams ir bendruomenei išdalinami saulutės formos papuošimai. Per ilgąsias pertraukas 0 kl. – IVG klasių mokiniai turėjo galimybę šokti ir išmokyti draugą šokio. TREČIADIENIS: 21 d. dominuoja žalia spalva, išdalintas ir prisegtas elementas – kaspinai. Per pertrauką aktų salėje rodomi socialinės akcijos filmukai BE PATYČIŲ. KETVIRTADIENIS: 22 d. dominuoja juoda / balta spalvos išdalinami šypsenėlių veidukai,
gimnazijos fojė vyko piešinių paroda BE PATYČIŲ. PENKTADIENIS: 23 d. dominuoja mėlyna spalva, prisegamas dienos simbolis- popierinė rankytė. Per ilgąsias pertraukas mokiniams vyko savaitės be patyčių apibendrinimas sporto salėje.

„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“: efektyvus vaistas nuo patyčių – mūsų visų nepritarimas.

Dėkoju visai mokyklos bendruomenei, visiems aktyviai dalyvavusiems, spalvotai apsirengusiems, kūrybiškumą ir pritarimą rodžiusiems.

img_1030

Soc. pedagogė Anželika Banel ir psichologo asistentė Santana Choliavskaja