,,Lietuva mane augina‘‘


87814316_1046337242418502_4444048415457804288_nKovo 9 dieną mūsų gimnazijoje vyko atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės trisdešimtmečiui  paminėti renginys ,,Lietuva mane augina‘‘. Visi susirinkę aktų salėje giedojo valstybės himną, po to mokiniai parodė šventinę programą.

Susirinkusius į koncertą žiūrovus Nepriklausomybės atkūrimo šventės proga pasveikino gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Gražina Gedroit. Pavaduotoja priminė, kad  prieš trisdešimt metų, kovo 11 diena buvo reikšminga diena Lietuvos gyventojams, atnešusi žmonėms naujų vilčių. Tą dieną Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo aktą. Taip šalis susigrąžino valstybingumą ir tapo lygiateisė pasaulio valstybių bendrijos narė.

O kaip šiandien žiūrime į šią svarbi dieną, ką ji mums reiškia? Mokinių puikus pasirodymas šventės proga įrodo, kad ne veltui ištisos žmonių kartos kovojo už šalies laisvę.  Mes visi labai didžiuojamės, kad gyvename laisvoj šaly. Koncerto metu girdėjome mokinių atliekamų gražių patriotinių dainų. Skambėjo poezijos posmai. Žiūrovus linksmino ir akį džiugino 3 klasės mokinių šokis ,,Du gaideliai“. Vyresnių merginų grupė šoko liaudies šokį ,,Blezdingėlė“. Šventinis koncertas sužadino daug gražių ir pakilių jausmų.

Dėkojame mokytojams už puikią programą ir mokinių paruošimą: muzikos mokytojai Gražinai Papachinai, šokių mokytojai Justynai Provlockajai, lietuvių kalbos mokytojoms Julytei Česiulienei ir Nijoliai Narbutienei. Dėkojame visiems mokytojams, kurie moko mylėti ir puoselėti savo kraštą, branginti savo šalies nepriklausomybę.

 

Virginija Sobol, III g klasės mokinė