Rugsėjo 1 – osios šventė


,,Kuo daugiau pasisemsime žinių dabar,

                                                    tuo sunkiau bus nugalėti mus ateityje,- tiek mes busime protingesni“

Rugsėjo pirmoji mūsų mokykloje – didelė šventė. Po vasaros atostogų sugužėjo  mokiniai, mažesnieji – su tėveliais, seneliais, jaunesniais broliukais ir sesėmis.  
Iškilmingoje mokslo metų pradžios šventėje buvo malonu matyti besišypsančio jaunimo bei jų tėvelių veidus. Renginio dalyviai bei svečiai šiltais plojimais pasitiko   pirmokus, kuriuos lydėjo dvyliktokai bei jų klasės vadovė.

Sveikinimo žodžius tarė seimo narys Leonard Talmont, seniūnė Česlava Marcinkevič, mero pavaduotoja Elžbieta Tetianec.  Mokyklos direktorė  Danuta Anichovskaja pasidžiaugė, jog po atostogų mokiniai grįžo pailsėję, nes ir toliai besitęsiančių glaudžių ryšių su Lenkija dėka daugelis vaikų turėjo galimybę ne tik puikiai pailsėti įvairiose Lenkijos vietovėse, bet ir susipažinti su jų istorija bei lankytinomis vietomis. Šventės dalyviai ir svečiai nuoširdžiai linkėjo mokyklos bendruomenei numatytų tikslų siekimo bei sėkmės naujaisiais mokslo metais. Pirmokai prisiekė būti geri mūsų mokyklos bendruomenės nariai. Dvyliktokų pasveikinti ir palydėti jie išskubėjo į pirmąją pamoką. 

Po šventės mokykloje šv. Mergelės Marijos bažnyčioje buvo aukotos mišios už mūsų mokyklos bendruomenę. Mūsų mokykloje prasidėjo dar vieni mokslo metai. 
Sėkmės visiems su naujaisiais mokslo metais!   

Regina Šilobritienė, lenkų kalbos vyr. mokytoja