Dalyvavome tarptautiniame projekte


     Rugpjūčio 20- 25 d. mūsų mokyklos mokiniai svečiavosi Lenkijoje, Boronovos miestelyje.  Jaunuoliai ir dvi mokytojos dalyvavo jaunimo mainų projekte ,,Kas mus skiria – kas mus jungia?“ Pagrindinis projekto tikslas buvo integruoti jaunimą į  bendrą veiklą, geriau pažinti Lietuvos ir Lenkijos istorinę praeitį, kultūrą bei tradicijas. Boronove mus pasitiko miestelio gimnazijos direktorė Božena Ledvon, seniūnas Rufin Majchrzyk, mokytojai bei vietiniai mokiniai.

    Projekto programa buvo labai turininga, todėl, truputį pailsėję ir užkandę, pradėjome ją vykdyti. Mokiniai turėjo kuo daugiau vieni iš kitų sužinoti apie Lietuvą ir Lenkiją, išmokyti vieni kitus pagrindinių lietuviškų ir lenkiškų frazių, buvo daug kitos įdomios bendros veiklos.Taip pat aplankėme Čenstochovoje Jasna Gora. Čia jaunuoliai dirbdami grupėse filmavo ir atliko įvairias užduotis. Buvome Košencine, kur svečiavomės pas garsųjį dainų ir šokių ansamblį ,,Śląsk“, išmokome šokti polonezą. Keliavome dviračiais po Boronovos miestelio apylinkes, aplankėme įmonę ,,Niro“, kuri gamina ekologiškus produktus iš grūdų. Jaunimas aktyviai dalyvavo derliaus šventėje: šoko scenoje bei vaišino vietinius gyventojus lituviškais ir lenkiškais patiekalais.

       Šios penkios dienos Lenkijoje prabėgo greitai, namo grįžome gerai nusiteikę, patenkinti. Mokiniams labai patiko projektas ir visi išreiškė norą, kad jis būtų tęsiamas toliau.

Marija Stasiūnienė, lenkų kalbos mokytoja, projekto dalyvė