„Sveikatingumo pertraukų savaitė“


Rugsėjo 22-26 dienomis mokykloje vyko akcija „Sveikatingumo pertraukų savaitė“. Tai Lietuvos mokyklų bendruomenių savaitinė akcija, kurios tikslas  – atkreipti mokyklų bendruomenių (ypač mokinių) dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, asmeninę atsakomybę už savo ir aplinkinių sveikatą, skatinti mokinius aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo

Visą savaitę mokykloje buvo ne tik kalbama apie vaisių ir daržovių naudą sveikatai, judėjimo naudą, asmens higienos svarbą, aptartos ir kitos moksleiviams įdomios ir aktualios temos ir užsiėmimai. Užsiėmimai vyko visą savaitę, po 3-4 pertraukas kiekvieną dieną.

Mokiniai noriai dalyvavo ir rodė iniciatyvą visuose ruošiamuose užsiėmimuose ir pasisėmė iš to naudos, kurią po to galės perduoti ir savo šeimos nariams.

Pirmadienį visi judėjome, sportavome. Sveikatingumo pertraukų savaitę pradėjome su lengva mankšta, kitą dienos dalį žaidėme visokius judrius žaidimus, kuriuos mums padėjo atlikti kūno kultūros mokytoja Diana Salnikova.

Norint būti sveikiems ir gyvybingiems reikia sveikai maitintis. To antradienį išmokė mokinius technologijų mokytoja Larisa Sliževska. Moksleiviai išmoko pagaminti kelis sveikus patiekalus.

Trečiadienį prisiminėme kokie yra vaisiai ir daržovės, kokia jų nauda organizmui, spręsdami kryžiažodžius ir varžydamiesi grupelėse.

Ketvirtadienį buvo diena skirta dalintis šypsenomis ir padėkoti vieni kitiems. Koridoriuje buvo iškabinta lenta, kur visi galėjo parašyti ,,Ačiū už…“

Penktadienį visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Slava Bogovec pasakojo apie higienos svarbą. Pradinių klasių moksleiviai  mokinosi, kaip reikia taisyklingai plauti rankas.

 

Tai pat visą savaitę vyko tyrimas ar visi moksleiviai priš eidami pietauti plauna rankas. Tyrimo  metu išsiaiškinome, kad dauguma moksleivių savaitės pradžioje rankas plovė tik išeidami po kūno kultūros pamokos. Antroje savaitės dalyje jau didesnė moksleivių dalis plovė rankas.


Anželika Moroz, socialinė pedagogė