Savaitė BE PATYČIŲ


OLYMPUS DIGITAL CAMERAKovo 20-24 dienomis „Vaikų linija“OLYMPUS DIGITAL CAMERA jau aštuntą kartą inicijavo akciją „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2017“ Prie akcijos kasmet prisijungia ir mūsų gimnazija. Ši savaitė būna kupina draugiškumo, meilės, tolerancijos, laimingų veidų, plačių šypsenų, bendruomeniškumo, aktyvumo ir įvairių malonių emocijų. Šią akciją vykdė gimnazijos socialinė pedagogė Anželika Moroz ir psichologo asistentė Santana Choliavskaja.

Akcijai buvo ruošiamasi iš anksto, kad atkreiptume kuo didesnį dėmesį patyčių problemoms, todėl jau nuo penktadienio kabėjo mokinių savivaldos paruoštas stendas ,,Ne Patyčioms“, bei įvardintos ateinančios savaitės veiklos. Visos savaitės dienos buvo skirtos  įvairiems  stiliams. Kiekvieną dieną – nuo pirmadienio iki penktadienio – vyko vis kitos akcijos, žaidimai, diskusijos, vyresniokų pamokėlės mažiausiems (pradinukams) ir t.t.

Pirmadienį dominavo romantinis stilius, taip pat šią dieną pradėta akcija,,Slaptas draugas“. Per pertrauką mokiniams buvo rodomas mokomasis filmas ir buvo aptartos įvairios patyčių apraiškos.

Antradienį dominavo sportinis stilius, šią dieną vyko varžybos tarp komandų. Mokytojai buvo suplanavę įvairių užsiėmimų susijusių su patyčių problema: plakatų piešimas, kryžiažodžių kūrimas, molio lipdymas ir kt. įdomios veiklos, skatinančios bendradarbiavimą grupėje.

Trečiadienį dominavo avangardinis – 2050-ųjų stilius, todėl reikėjo išreikšti savo kūrybiškumą sukuriant 2050 m. stilių. Per pertraukas vyko įvairūs sportiniai žaidimai.

Ketvirtadienį dominavo 90-ųjų stilius, per pertraukas vyko įvairūs grupiniai užsiėmimai.

Penktadienį dominavo klasikinis stilius. Per antrą pertrauką buvo organizuota akcija ,,Apkabink mokyklą‘‘ o  per ilgąją pertrauką susirinkime apibendrinome visos savaitės sveiklas.

Visą savaitę klasės vadovai  kartu su socialine pedagoge bei psichologo asistente vedė pamokėles, atliko tyrimą ,,Gimnazijos mikroklimatas“ bei paruošė piešinių dėliones,  iš kurių buvo sudaryta knyga.

Dėkoju visiems aktyviai dalyvavusiems, stilingai apsirengusiems, kūrybiškumą ir palaikymą rodžiusiems.

AČIŪ jums visiems, mano Mielieji, kad buvote kartu šioje kovoje prieš patyčias!

Dėkoju mokytojams už tai, kad prisijungėte prie veiklų vykdymo, už palaikymą ir leidimą mokiniams DALYVAUTI ir KURTI!!!

Anželika Moroz, socialinė pedagogė

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKODAK Digital Still CameraokiKODAK Digital Still CameraOLYMPUS DIGITAL CAMERAKODAK Digital Still Camera