Lietuvių kalbos dienos gimnazijoje


Vasario 27 – kovo 9 dienomis mūsų gimnazijoje vyko Lietuvių kalbos dienos. Visi renginiai skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. O renginių buvo tikrai daug. Juose dalyvavo visų klasių mokiniai.

Priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1-4 klasių mokiniai parengė programą ,,Mažoje širdelėje Lietuva“. Mokinių veikla skirta Lietuvos gamtai, miestams, įžymiems žmonėms, istoriniams įvykiams pažinti. Mokiniai dalyvavo viktorinoje, deklamavo eilėraščius. Šventę mažiesiems organizavo lietuvių kalbos mokytoja N. Narbutienė ir pradinių klasių mokytojos.

5-8 klasių mokiniai, sudarę 4 komandas, dalyvavo integruotoje istorijos ir lietuvių kalbos viktorinoje ,,Viskas apie Lietuvą‘‘. Ji vyko dviem etapais. Į viktorinos finalą pateko 2 komandos – pirmojo etapo nugalėtojos. Tai ,,Bitutės‘‘ (kapitonė Jovita Kropa) ir ,,Išmintingi moksleiviai‘‘ (kapitonė Dominika Borovska). Užduotis parengė ir renginį vedė III g klasės mokiniai ir lietuvių kalbos vyr. mokytoja J. Česiulienė. Įtemptą kovą laimėjo ,,Išmintingi moksleiviai‘‘. Viktorinos dalyviai, žiūrovai buvo patenkinti dėl įdomiai praleisto laiko, gautų apdovanojimų.

Vyresniųjų klasių mokiniai varžėsi dėl raštingiausio gimnazisto vardo. Ig-IIg klasių mokiniai rašė diktantą, o IIIg-IVg klasių mokiniai – rašinį. Raštingiausios gimnazistės – Patricija Borovska (Ig kl.) ir Jovita Mackevič (IVg kl.)

Lietuvių kalbos dienų baigiamasis renginys vyko Dieveniškių laisvalaikio salėje. Tai Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas, parengtas mūsų gimnazijos mokinių.

Evelina Žibort, Jurgita Sarulytė, III g kl.

Dieveniškių Adomo Mickevičiaus gimnazija