Pilietinio ugdymo dienos „Mažoje širdelėje Lietuva“


Kovo 6 – 9 dienomis Dieveniškių Adomo Mickevičiaus gimnazijoje vyko pilietinio ugdymo dienos „Mažoje širdelėje Lietuva“, kurios skirtos Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Pilietinio ugdymo dienose dalyvavo priešmokyklinio ugdymo, 1- 4 klasių mokiniai.

Visa šių dienų veikla buvo skirta Lietuvos gamtai, miestams, Lietuvos įžymiems žmonėms, istoriniams įvykiams pažinti.

img_5340Pirmą dieną pradėjome tautiškos giesmės giedojimu. Buvo pristatytos mokytojos paruoštos skaidrės „Myliu Lietuvą gimtinę“ apie Lietuvos gamtą, istorinius įvykius.

Antrą dieną buvo organizuota viktorina „Ką žinai apie savo šalį Lietuvą“. Visi dalyviai, susiskirstę į keturias komandas pagal regionus: aukštaičių, žemaičių, suvalkiečių ir dzūkų, buvo pakviesti keliauti po Lietuvą. Viktorinos metu vaikams buvo užduodami klausimai apie Lietuvą, jos papročius, tradicijas, lankytinas vietas. Komandos surinko vienodą taškų skaičių ir buvo apdovanotos prizais.

Trečią dieną žiūrėjome filmą apie Lietuvos miestus, įžymius žmones. Buvo ruošiami stendai „Mano Lietuva“.

Ketvirtą dieną deklamavome eilėraščius apie Lietuvą, dainavome. Pabaigoje skambėjo daina „Ačiū Tėvyne“. Vaikams buvo įteikti padėkos raštai už aktyvų dalyvavimą pilietinio ugdymo dienose. Visi buvo pakilios nuotaikos bei kupini teigiamų emocijų.

Per šias dienas mokiniai pademonstravo savo žinias apie Gimtinę, jos istoriją ir simbolius, įvardijo gražiausias Lietuvos vietas ir statinius.

Ačiū pradinių klasių mokytojoms, padėjusioms organizuoti pilietinio ugdymo dienos.

Lietuvių kalbos mokytoja Nijolia Narbutienė